2014. okt 30.

Jubileumi ünneplés az Erkel Színházban

írta: vpg_pad
Jubileumi ünneplés az Erkel Színházban

magyar-nemzeti-tancegyuttes-szekely-dozsa-gyorgy-original-45564.jpg

Különleges figyelmességgel kedveskedett Ókovács Szilveszer, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a 300 éves Piarista Gimnáziumnak. Az Erkel Színházban 2014. november 29-én, szombaton 19:00-kor kezdődő Székely Dózsa György című világszínvonalú előadás jegyeit felajánlotta a gimnázium diákjainak és szüleiknek 300 Ft-os egységáron. A színház így ezen az estén jegyeit – zártkörű előadás lévén – nem értékesíti a nagyközönségnek. (Az ajándék piaci értéke több millió forint.)

Az estén a világhírű Honvéd Táncegyüttest láthatjuk a színpadon; koreográfus a Kossuth-díjas, Kiváló Művész Zsuráfszky Zoltán; zene a Magyar Örökség-díjas, Kossuth-díjas Ghymes együttes és a Prima Primissima-díjas, Kossuth-díjas Csík zenekar.

dozsa_kep21.jpgAz Erkel Színház nézőtere 1800 fő befogadására alkalmas, így az előadásra a tanulóinkon túl a szüleik jelenlétére is számítunk. A diákjegyeken kívül az előadásra családonként két jegyet tudunk biztosítani, amivel a nagyszülők és a rokonok is élhetnek. Ezen kívül a szabad jegyek számának függvényében a testvéreket, barátokat is szeretettel várjuk. A jegyigények felmérése folyamatosan zajlik az osztályfőnökökön keresztül (a nyomtatványok ladéásának határideje október 22. volt). Aki elmulasztotta leadni jegyigénylő a nyomtatványt itt is elérheti, amit pótlólag az osztályfőnököknek kell leadni az első tanítási napon (nov. 3-án).

A gimnázium tantestülete és valamennyi dolgozója nevében szeretettel várjuk a családokat e szép, jubileumi ünnepen.

A főszerepben Novák Péter játszik.

Az előadás leírása a Honvéd Együttes honlapján érhető el.

A közös utazás lehetőségéről, részleteiről, költségeiről hamarosan adunk tájékoztatást.

A darab 1-1 részletét mutatja a kisfilm:

 

Szólj hozzá

programajánló 300 éves iskola