2015. feb 01.

Európa-hét

írta: vpg_pad
Európa-hét

europa_het_angol_005.jpgLezajlott az EURÓPA HÉT iskolánkban. Az alkalmat az adta, hogy a Comenius Programban nyertes iskolákból érkező külföldi diákokat és tanárokat fogadtuk négy napra a Piarista Gimnáziumban január 22-25-ig.

A ráhangolódást az aulában lévő plakátok, térképek és ismertetők segítették. A program a szabad kereskedelem, a szabad utazás és a béke témakörében készített korábban karikatúrákat, plakátokat és szórólapokat. Az újabb feladatok a hanganyagok, videofelvételek és kis színpadi jelenetek előadása a húszfős magyar diák csoport és a külföldiek közös munkája lesz majd júniusra.

europa_het_tortenelem_002.jpg

 Az EURÓPA HÉT keretében iskolánk tanárai történelem, osztályfőnöki, angol és német nyelvi órákon, valamint rajz, földrajz és matematika órákon ismerkedhettek meg az Unió országaival, a célkitűzésekkel, az alapdokumentumokkal érdekes feladatok keretei között. Órák voltak a gimnáziumi osztályokban és az alsóbb évfolyamokon is - az 5-8 osztályokban is. Különös hangsúlyt kapott az a három témakör, amelyet a Comenius partner iskolákkal tárgyal a nyertes pályázat.

Köszönet illeti a kollégákat, (Balogh Tamás, Chován István, Csongor-Kiss Rita, Dubniczky Zsuzsanna, Erdélyi Balázs, Hortoványi Judit, Lachegyiné Tesánszky Éva, Molnár Lehel, Pálfai Remig, Salamon Ágota, Sebesi Zsuzsanna, Szabó-Pál Eszter, Szabó-Pál Tibor, Velkey Kristóf) akik ezzel a munkával elősegítették a disszeminációt, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a diákok az Unio lényegét. Az elkészült anyagokat meg lehetett tekinteni az aulában és a rajz faliújságon is és később is lehet majd használni őket.

 

Sík Péter

 

europa_het_angol_093.jpg

dsc01522.JPG

dscn1070.JPG

dscn1080.JPG

Szólj hozzá

külföld beszámoló