2015. jún 19.

Első angol tábor

írta: vpg_pad
Első angol tábor

„Twice upon a time” there was an English camp…

dsc05598.JPG

Hétfő reggel indult iskolánk első angol táborának csapata a váci központi buszmegállóból Érsekvadkertre, a Szent Borbála vendégházba. Csoportunkat Salamon Ágota és Tobisch Adrienn tanárnők vezették.

Első napunk meglehetősen eseménydús volt. Rövid bemutatkozásunk után játszottunk Dobble-t, amely során többek között megtanultuk, hogy mi az a treble clef (violinkulcs), a Do Not Enter (Behajtani tilos) vagy éppen a zen (Jin Jang jel). Ezt követően egy könyv karaktereit próbáltuk kitalálni, és nem sejtettük, hogy a részeges ember pont a király, majd mi magunk írtuk meg e könyv egy-egy fejezetét, kis csoportokban. Az angol nyelvű kötetből két és fél nap alatt 11 fejezetet olvastunk el, így otthonra is maradt még olvasnivaló. A tábor ideje alatt tanult új szavakat színes cetlikre írtuk fel és kiragasztottuk a falra, így bárki bármikor olvasgathatta őket. Este filmet néztünk, a Gafield-ot, természetesen már angolul, de magyar felirattal. Aztán egy nagyon izgalmas játék következett, ami este már nagy koncentrációt igényelt, de nagyon jól szórakoztunk.

ang_002.jpg

Minden reggel, délben és este nagyon finom étel várt minket, amit ott helyben, házi alapanyagokból készítettek nekünk. A második napunkon Starecz tanárnő jött el segíteni kis csapatunkat. A társaságot 3 csoportra osztották fel: egy csoport Dixitezett (angolul), egy csoport történetalkotó játékokat játszott – „Twice upon a time…” , egy csoport pedig olvasott majd cseréltünk. Volt lehetőségünk többek közt keresztrejtvényeket fejteni, angol énekeket hallgatni és énekelni. Délfelé átmentünk a helyi tájházba, ahol mi magunk nyújtottunk laskát (ez volt az ebédünk is), majd megnéztük a Helytörténeti Emlékházat. Később angol nyelvű országok kevésbé ismert nevezetességeiről szólt a játék. Így megtudtuk például, hogy az All Blacks a híres új-zélandi rögbi válogatott! Hallgattunk példabeszédet a Bibliából és megtanultunk néhány imát angolul. Második este pedig megnéztük az előző esti filmet, csak most már angol felirattal. Majd az előző esti játékkal zártuk a második napot.

ang_003.jpg

Utolsó napunkon kicsit szlengesebb párbeszédeket olvastunk, majd előadtuk, és megtanultunk néhány kifejezést - pl. Holy cow! Ezután játszottunk még egy kicsit, majd sajnos búcsút kellett vennünk szálláshelyünktől, ugyanis menetrend szerint a buszunk rövidesen indult. Egy kis kaland még jutott a tábor végére. A buszunk ugyanis valahogy elkerült minket (pedig még a megállóba is előbb értünk ki), Vácra azonban időben megérkezett. Nem volt más lehetőségünk, végül megvártuk a következő buszt, ami egy kis kerülővel ugyan, de sikeresen hazaszállított minket.

 

Szeretnénk megköszönni Salamon Ágota tanárnőnek, hogy megszervezte a tábort, valamint Tobisch Adrienn tanárnőnek és Starecz tanárnőnek, hogy segített minket.

További képek itt érhetők el.

dsc05478.JPG

ang_001.jpg

 

Hegedűs Anna 8.b

Szólj hozzá

élménybeszámoló 2015 nyara