2015. nov 15.

Krakkói piarista találkozó

írta: vpg_pad
Krakkói piarista találkozó

img_0050.JPGMolnár Lehel piarista tanár úr által vezetett váci iskola diákjainak egy kisebb csoportja vett részt a már hagyományosan megrendezésre kerülő krakkói lengyel piarista találkozón.

Pesti dugó miatt elakadt busz háromnegyed órát késett az eredeti időponthoz képest. De ez senkit nem zavart, hisz már ott megkezdődött az ismerkedés a két másik magyar piarista iskola diákjaival.

Megérkezésünk után jött a bemutatkozás. Ekkor a magyar, osztrák és lengyel csapatok adták elő változatos műsoraikat. Majd mindenki átmentem a tornaterembe, hogy ott elcsöndesüljünk és hálát adjuk Istennek.

Másnap a magyar csapat összegyűlt egy reggeli imára, majd egy gyors reggeli után bevittek minket a belvárosban, ahol kisebb csoportokra osztva elmentünk várost nézni, míg a lengyelek a krakkói Isteni Irgalmasság bazilikába zarándokoltak el. Ide a magyarok délután látogattak el. Ez a templom azért is híres, mert az alagsorában található egy magyar kápolna, ahol Keserű György piarista szerzetes vezetésével imádkoztunk is.

A nap hátralevő részében, egy szentmisén vettünk részt, majd megnéztük a lengyelek előadását, amin különféle zenékkel léptek fel a fiatalok, néha Törpöknek álcázva. A program a Piarista diszkóval folytatódott. A napot egy szentségimádás zárta.

Vasárnap egy szentmise volt az egész program, és persze a hazautazás. A buszon még jobban elmélyültek a baráti kapcsolatok, amik remélhetőleg életre szólók lesznek.

 Sipos Réka (11.c)

 

Szólj hozzá

külföld beszámoló nemzetközi piarista találkozó