2012. dec 12.

Bécs adventben, advent Bécsben

írta: vpg_pad
Bécs adventben, advent Bécsben

Már sokszor jártunk Ausztriában, de Bécsben még soha. Most elérkezett az alkalom. De hogyan fogjuk megérteni, hogy miről beszélnek az emberek odakint? Hogyan fogunk ilyen korán felkelni? – ezek a kérdések sűrűn megfordultak a fejünkben. A kétségek szerencsére hamar eloszlottak.

December 8-án, szombaton, reggel 6 órakor már itt gyülekezett a lelkes diáksereg az iskola előtt; meglepően frissnek tűnt mindenki. Nemsokára elindultunk a busszal, hogy a császárváros felé vegyük az irányt. Dél körül érkeztünk meg a már sokat emlegetett helyre. Rögtön a Práter (bécsi vidámpark) és az óriáskerék látványa fogadott, ami még a hideg ellenére is működött. A Rathaushoz metróval mentünk. Leszállva a Stephansdom felé igyekeztünk. Az utcákon szinte alig hallottunk német szavakat, ugyanis rengeteg magyar volt még itt rajtunk kívül. A Stephansdomban nagy tömeg volt, ezért nem láttam túl sokat, ennek ellenére szép volt a templom. Innen kilépve – rögtönzött szabadidő után – a Kapucinus kriptába mentünk, ahol a Habsburgok sírhelyei találhatók. Különleges és felemelő érzés volt  csupán pár méterre állni a történelem nagyjainak végső nyughelye felett. Itt alussza örök álmát Mária Terézia, Ferenc József, Sisi császárné, és ki tudja, mennyi uralkodó, akik fontosak voltak a magyar történelemben is. De az igazi élmény még csak ezután következett. A Hofburgban először a kincstárat tekinthettük meg. Ezután következett a már régóta áhított Sissi-Múzeum. A gyönyörű ékszerek, ruhák, festmények, de legfőképpen a Sissiről hallottak páratlan élményt nyújtottak. PC080122.JPGA múzeumban láthattuk az eredeti szobákat, bútorokat, Ferenc József pipáit, és még sok kincset.

PC080101.JPGA kulturális élmények után belevegyültünk az adventi forgatagba. Vigyáztunk, hogy el ne hagyjuk egymást. A hangulat azonban semmihez sem volt fogható. Az esti fények gyönyörűek voltak, a forralt bor illata és a karácsonyi dallamok csak fokozták a hatást. Na és persze nem hiányzott a jó társaság sem, vidámságban nem volt hiány. Mire felszálltunk a buszra, már alaposan átfagytunk, és el is fáradtunk. Hosszú volt az út, így a legtöbben aludtak, de voltak, akiknek még maradt erejük nevetésre, beszélgetésre.

 

Érdemes volt eljönni. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, sokat nevettem, és örültem, hogy itt lehetek. Ezúton is köszönöm mindenki nevében a szervezőknek a lehetőséget.

Sági Barbara, Szesztay Anna 9. A

 

PC080084.JPG

Szólj hozzá

külföld advent élménybeszámoló PAD