2014. jan 30.

Madridban jártunk - Elindult a Comenius Program

írta: vpg_pad
Madridban jártunk - Elindult a Comenius Program

IMG_2330.jpgElindult a Comenius Program. „Comenius Promoting Europe”. A két évig tartó projektben öt ország egy-egy iskolája vesz részt Németország, Wales, Szlovákia, Spanyolország és Magyarország.

2014. január 23-26-ig volt találkozó és munka Madridban. Most, két tanár: Szabó Pál Eszter Sík Péter utazhatott, és négy diák Csizmadi Donát 9.C , Hubay Zsófia 11.C, Búza Zsófia 11.C, és Erdélyi Boróka 9.C, mentek velük.

A gazdag program első napján bemutathatták az elkészített EU szórólapokat, karikatúrákat és plakátokat. Ezek voltak az első lépések a közös munkában. 19 diák dolgozik együtt, három csoportban, egymást segítve. Alkalmanként 4-5 diák utazhat külföldre két kísérő tanárral, akik a program lebonyolításában végig tevékenyen dolgoznak, és igyekeznek minden segítséget megadni.

A spanyol út jól sikerült, és hasznos volt. A vendéglátó iskola, a spanyol tanárok és a családok is, ahol a diákok szállást és ellátást kaptak, mindent megtettek annak érdekében, hogy a szabadidős programok bemutassák iskolájukat, a spanyol szokásokat, ételeket és Madrid nevezetességeit.

Lesz majd élménybeszámoló az útról, és kíváncsian várjuk a folytatást. 2015 januárjában pedig a mi iskolánk lesz a vendéglátó.

Sík Péter nyelvtanár

Szólj hozzá

külföld élménybeszámoló