2014. feb 24.

Téli túra a Bakonyban és a felcsúti Puskás Akadémián

írta: vpg_pad
Téli túra a Bakonyban és a felcsúti Puskás Akadémián

Az egyhetes síszünetben a 10/A osztály 12 tagja nem sítáborba ment, hanem Kovács Gergely osztályfőnök úr vezetésével a Bakonyba ment, útközben a felcsúti Akadémiába is ellátogattak.

téliosztkir'14 496.jpgDerűs, de hűvöskés időben vette kezdetét téli túránk. Ugyan sokan a sípályákon élvezték ki a szünidőt, az osztály nagy része mégis e programot választotta.
Hosszú utazás után a Bakonycsernye melletti kisgyóni erdő rejtekén találtunk rá hangulatos kis szállásunkra, melyet otthonosan belaktunk. A szükséges tűzifa beszerzése után a természet felfedezésére indultunk. Jó kedvünket nem szeghette a nyirkos idő sem. Az alkony közeledtével a kulcsosházat a zene és a társasjáték öröme töltötte meg.
Másnapi úti célunk Felcsút volt. Ott futballszakértő kísérőtanáraink és ismerőseik segítségével betekintést nyerhettünk a Puskás Akadémia kulisszái mögé. Belülről néztük meg a még épülő, de már majdnem kész, Makovecz Imre tervei alapján épülő centerpályát. Nem hagyhattuk ki a Letenyey Lajos Szakközép-és Szakiskola meglátogatását sem. Az iskolában a vendégszerető Bányai György igazgató úr vezetett körbe minket. Az este természetesen újra a móka jegyében telt, melyet a ház körül kísértő rémek jelenléte tett emlékezetesebbé.
Az utolsó nap hazautunk állomásaképp a Zirci ciszterci apátságot látogattuk meg, mely további maradandó emlékekkel gazdagított bennünket. Időközben hó lepte be a tájat, mely így teljessé tette e vidám kirándulás képét.

Hegedüs Roland
10.A

ugrás.jpg

téliosztkir'14 329.jpg

téliosztkir'14 195.jpg

Szólj hozzá

élménybeszámoló