2016. jún 14.

PAD-napi beszámoló + VIDEÓ

írta: vpg_pad
PAD-napi beszámoló + VIDEÓ

padnap2016_042.jpgA váci Piarista Gimnázium diákönkormányzatának (PAD) közreműködésével idén is megszerveztük a PAD-napot. Egész délelőtt sok színes program volt, amelynek hátterében bográcsos főzőverseny, középpontjában pedig a Migazzi-döntők voltak. Levezetésképpen tanár-diák meccseken szurkolhattak a diákok (foci, röpi, kosár). A főzőverseny mestermunkáiból az iskola minden diákja és munkatársa megebédelhetett. Jártak diákjaink a váci tűzoltó parancsnokságon, a püspöki palotában, megismerhették Verbay Zsolt orgonaművész segítségével a székesegyház orgonáját, s meghallgathatták a művész úr orgonajátékát, a rendőrség munkatársai tartottak előadást a drogprevencióról, a bűnmegelőzésről, elmélyedtek a tengerek titkaiban Előd László természetfotós, s a világűr titkaiban Szabó József tárbornok-űrkutató előadásában. A kisebbek kerékpáros ügyességi versenyeken, méta-tornákon, élőcsocsó-bajnokságokban vezethették le maradék erejüket. Az épület rejtett zugait is megismerték a fürkész diákok, akiket Futó Béla igazgató úr vitt körbe az épületben pincétől (kriptától) a padlásig. Ismét gyakorolhatták Ambu-babán diákjaink az újraélesztés protokollját, nyomdázhattak a rajzteremben, kelta harcosként, majd magyar nyilazó vitézként küzdhettek egymással.

padnap2016_064.jpg

A Migazzi kisdöntőt a 6. b nyerte, nagy csatában a 6. a-t múlta felül. A nagydöntőben nehéz első félidő után a 10. b csapata mért 3:0-ás vereséget a ballagó 13. c csapatára. A mérkőzéseket a Sportklub kommentátora, Németh Kornél közvetítette élőben a műfűről. A mérkőzések előtt interjúkban faggatta a csapatkapitányokat, játékosokat várakozásaikról, motivációjukról. Köszönjük, hogy Kornél jelenlétével különleges hangulatot adott az amúgy is nagyon izgalmas kupadöntőknek. Gratulálunk mindkét csapatnak a győzelemhez, s az ezüstérmek birtoklói is viseljék büszkeséggel érmüket! Nagyon mozgalmas, harcos és látványos mérkőzéseken keresztül jutottak a döntőbe.

A Fülöp-szigeteki gyűjtést is több tízezer forinttal segítettük a süti- és szörpvásárral. Köszönjük a szülők és diákok segítségét!

A főzőversenyben két kategória volt idén.

A pörkölt jellegű ételek kategóriájában íme az eredmények:

20160614_144512.jpg

 1. 10. c

2. 10. b

3. 9. b

Az olaszos-ragus ételek kategóriájának eredményi itt olvashatók:

1. 9. a

2. 11. b

3. 9. c

E beszámoló fogalmazójának a legjobban a 11. c csapatának különleges sörös morva-gulyása ízlett (a saját osztálya után rögtön). :)

Természetesen a verseny itt háttérbe szorult, hiszen a legfontosabb az volt, hogy mindenki jól lakott a nagyon finom, házias ételekkel, amit nyílt tűzön, bográcsokban készítettek diákjaink a rendház udvarán.

A forgatagos napjáról képeket, videókat is megtekinthetnek itt az érdeklődők. A képeket Durugy Lilla, a videókat Szunter Bence készítette, a filmet Kalász Ákos vágta.

Köszönjük a sok segítséget a szervezők nevében. Köszönjük a vendégeinknek, hogy eljöttek, s több barátunknak, hogy vendégül láttak minket!

20160614_122347.jpg

20160614_122806.jpg

 

padnap2016_049.jpg

padnap2016_092.jpg

padnap2016_104.jpg

padnap2016_142.jpg

 

 

Szólj hozzá

beszámoló PAD