2013. sze 14.

Közös nyár a Bakonyban

írta: vpg_pad
Közös nyár a Bakonyban

Egy szép nyári nap az érettségi megpróbáltatásai és egy kemény iskolaév után elérkezett a sokat tervezgetett nap, az osztálytábor kezdete. Kora reggel a buszmegállóban szinte mindenki a hatalmas táskája mögött eltűnve gyülekezett. Majd nekivágtunk térképekkel, sok pácsóval és bátorsággal felszerelkezve a Bakonynak.  Ez eddig pont úgy hangzik, mint bármely mese vagy elbeszélés kezdete, de ez azoktól különbözik, mert ez a mostani 11. C közös nyaralása.

DSCF5318.JPG

Ez alatt a 4 nap alatt sok mindent tanultunk mindannyian. Megtanultuk az összetartás fontosságát, hogy vigyázzunk egymásra, és segítsük a gyengébbet. Megtanultuk becsülni az itthoni életünket, és rájöttünk, mennyire fontos lehet egy pohár  víz,  és a főtt étel a gyomornak. A sok túra, okulás és még több túra közben a legjobb az volt, hogy végig nevettünk, és hogy ezt együtt tettük. Nevettünk a vicceken, nevettünk, ha elfáradtunk, nevettünk, ha már mindenünk fájt, és nevettünk, amikor a menet közben megkérdeztük egymást, hogy mennyi van még hatra, és a válasz az volt, hogy másfél…ami tulajdonképpen annyit jelentett, hogy senki sem tudja.  A 4 nap alatt 2 táborhelyet alakítottunk ki. Az egyik jó volt, a másik pedig a legjobb. A hatalmas fák között, amik óriásoknak tűntek  hozzánk képest, igazán hangulatos volt. Az ideiglenes lakhelyünkön megtanulhattuk, hogyan kell egyetlen gyufával tüzet varázsolni, hogyan kell az erdő közepén kávét főzni, és hogyan gyújtsunk meg egy hatalmas máglyát az egész Bakony felgyújtása nélkül.

DSCF5239.JPG

A hazaút ideje, nagyon hamar elérkezett.  A nagy hátizsákok megint a hátunkra kerültek, és hazafele vettük az irányt. Mind boldogan és mégis szomorúan tértünk vissza otthonunkba. Boldogan a család és az erdőhöz képest luxuskörülmények miatt, de szomorúan, mert valami nagyon jó dolog véget ért. Szinte egy szempillantás alatt elrepült az a pár nap. De az emlékek örökre megmaradnak. És a mi arcunkon mindig mosoly fog megjelenni, ha visszagondolunk erre a pár szép napra.

 A program a Piarista Alapítvány támogatásával valósult meg.

Mindenkinek PÁCSÓJ

 egy 11. C-s diák

Szólj hozzá

élménybeszámoló nyári túra 2013