2014. sze 15.

Levél Bécsből...

írta: vpg_pad
Levél Bécsből...

Mint arról a PiarBlog olvasói értesültek, a múlt héten a bécsi piarista diákok vendégeskedtek Vácott. Nemrég kaptunk egy levelet, amit két nyelven is közlünk. Íme:

Liebe Frau Mag. Bösch,

vielen herzlichen Dank für die Organisation dieses tollen Ausflugs nach Ungarn. Trotz des schlechten Wetters hat Michael ganz besonders gute Eindrücke von unserem Nachbarland mitgenommen, die 3 Tage in der Gemeinschaft waren eine Bereicherung für ihn. Sehr gut gefallen haben ihm die Besichtigungen in Esztergom und Budapest und auch das Kennenlernen der Schule in Vác hat ihn beeindruckt.

Ganz besonders herausheben möchte ich allerdings die Gastgeberfamilie, bei der er wohnen durfte. Familie Fajta hat sich außerordentlich herzlich um Michael bemüht. Er hat sich sehr wohl gefühlt und mit den Eltern und den Kindern sehr gut verstanden. 

Falls sich einmal Gelegenheit bieten sollte, würden wir uns gerne dieser Familie gegenüber erkenntlich zeigen und durch eine Gegeneinladung diese erwiesene herzliche Gastfreundschaft erwidern. 

Liebe Grüße

Familie Poledniczek

  Magyarul:

Kedves Bösch Tanárnő!

Nagyon köszönöm a Magyarországra vezetett nagyszerű kirándulás megszervezését. A rossz idő ellenére Michael egészen különleges benyomásokat szerzett szomszédos országunkról, és ez a közösségben eltöltött 3 nap igazi gazdagodásul szolgált számára. Különösen Esztergom és Budapest megtekintése tetszett neki, valamint a váci iskola megismerése is nagy hatással volt rá.

Ki szeretném emelni a vendéglátó családot, akiknél a fiunk lakhatott. A Fajta család rendkívüli szívélyességgel törődött Michaellel. Nagyon jól érezte magát, és mind a szülőkkel mind a gyerekekkel nagyon jól megértették egymást.

Amennyiben egyszer alkalom kínálkozna, úgy szívesen fejeznénk ki hálánkat ennek a családnak, és egy viszont meghívással viszonoznánk ezt a szívélyes vendégbarátságot.

Üdvözlettel:

Poledniczek család

 

A fenti sorok is azzal a reménnyel töltenek el bennünket, hogy a programot folytatjuk, sőt személyes ismeretségek, mi több barátságok is kötődhetnek így.

Az alábbi oldalon megtekinthető a Vácra szervezett kirándulás osztrák reflexiója. A 3 nap méltatását, ill. a jövőre irányuló reményeket tartalmazza.
http://www.bg8.at/inhalt/6b-besuch-unserer-partnerschule-v%C3%A1c-ungarn

IMG_5263.jpg

Szólj hozzá

külföld beszámoló