2014. okt 01.

Szelektív hulladékgyűjtés a PIAR-ban

írta: vpg_pad
Szelektív hulladékgyűjtés a PIAR-ban

iskolai plakát_felhaszn_kis.jpgMegvalósult az iskolában a szelektív hulladékgyűjtés. Minden osztályterembe és a folyosókon 6 helyen láthattok olyan edényzeteket (így hívják őket), amelyekbe a megfelelő hulladékokat helyezhetitek. Hogy mit hova tegyél, azt piktogrammok, kis matricák segítik majd és nagyobbacska plakátok, feliratok. Tanáraitok és osztályfőnökeitek is fognak erről beszélgetni veletek, és tájékoztatni fognak titeket a program hátteréről, értelméről. 

Addig is: külön gyűjthetitek:

- a papírt (színes és fehér papírt egyaránt) a kék jelű kukába,

- a műanyagot a sárga jelű kukába,pap.jpg

- a vegyes hulladékot (azaz mindent, ami nem tisztán papír vagy műanyag; üveg, alufólia, szennyezett csomagolópapír...) a fekete jelű kukába.

Az eddig leírt hulladékok fogadására lesz a fent említett "edényzet".

De a többiről se feledkezzünk el:

- a veszélyes hulladéknak számító elemeket és akkumulátorokat az aulában található piros kukába dobhatod be.

- a lejárt szavatosságú gyógyszereket a "rendelési időben" a védőnői szobában  adhatod le.

mű.jpgAz iskolában eddig is külön gyűjtöttük a zöld hulladékot. Most ennek a fogadására komposztáló létesült a rendházi udvaron. A komposztot időről időre a rendház rózsakertjébe, fűszerkertjébe és más virágágyásába, sziklakertjébe juttatjuk el.

A konyhában összegyűlt fáradt olajat is külön gyűjtjük (már nagyon rég óta).

vegy.jpg

A váci Piar egyre zöldebb iskola lesz.

Megfigyeltétek a tornaterem tetején látható napkollektorokat? És a nyelvi termek valamint a biológia terem folyosója feletti tetőn a napelemes cellákat? Tudjátok-e, mik ezek? Hamarosan erről is tudósítunk.

 

 A szelektív hulladékgyűjtés megvalósítását a DDC Zöld beruházás pályázata támogatta. Szakmai segítséget a Zöld híd szakembereitől kaptunk. Köszönjük!

zh.jpg

ddc_logo_szines.jpg

Szólj hozzá

Zöld iskola környezettudatos iskola