2014. nov 15.

Patrociniumi Fesztivál 1714-2014

írta: vpg_pad
Patrociniumi Fesztivál 1714-2014

Méltó felvezetése volt a gimnáziumi Patrocinium ünnepségének a megelőző napok programsorozata.

November 5-én a kilencedikes évfolyamosok és a náluk idősebbek léptek színpadra. Komolyzenei, népzenei, irodalmi és táncos produkciók után a nyolcadikos diákok találkoztak végzős piarista diákokkal, akik meséltek az iskolai élményeikről, céljaikról, az iskolai közösségről. Eközben a szüleik igazgatói tájékoztatót hallgathattak a fizikumban.

A zenés est videomontázsa megtekinthető itt:

November 7-én gimnázium történetének tudományos feldolgozására konferenciát tartottunk. A díszteremben több neves kutató mellett piarista öregdiákok, tanárok és Vác városának tudományos szereplői is adtak elő. Részletes beszámoló a Piarista.hu-n olvasható.

A kisgimnazisták november 13-án csütörtökön léptek fel az iskolában, és mutatták meg tehetségüket. Hangszeres, táncos, népművészeti előadások után a zsúfolásig telt díszteremben sokáig zúgott a taps. Az iskolánk után érdeklődő szülők nem fértek el a fizikum padsoraiba, ahol Futó Béla igazgató úr beszélt a piarista nevelésről és a 300 éves iskoláról.

Eközben közel 80 kisdiák (ők jövőre ide szeretnének járni) latinul tanult (legalábbis köszönni), megtanult hangtalanul elosonni a nyitott fizikum ajtajánál, s bebarangolta az iskola sötét folyosóit, emeleteit.

A zenés est montázsa itt tekinthető meg:

 

 

Ezen a napon (november 13-án) nyílt meg a Madách Imre Művelődési Központban az iskoláról szóló fotókiállítás is. A kiállításon Hegedűs Roland, Árkossy Bálint és Darai Luca lépett fel. A fiúk Bálint szerzeményét játszották, Luca Beethoven: Für Elise című zongoraművét játszotta. A kiállítás megnyitójáról ez ES TV közöl beszámolót, amely itt olvaható.

A pénteki Patrocinium gazdag programjairól hamarosan részletesen beszámolunk. A nap eseményeit több forgatócsoport is rögzítette, így több videót is közzéteszünk rövidesen.

Isten éltesse a gimnáziumunkat!

 

 

Szólj hozzá

beszámoló 300 éves iskola