2015. feb 13.

Piarist Youth Meeting – PYM 2015 – Piarista Ifjúsági Találkozó

írta: vpg_pad
Piarist Youth Meeting – PYM 2015  – Piarista Ifjúsági Találkozó

kepa2.png

Boldogok a tiszta szívűek, mert ők látni fogják Istent. (Mt 5,8)

Mi ez? Hol lesz? Mikor?

Horn (Ausztria), 2015. július 25-31. A PYM 2015 egy ifjúsági találkozó főként közép-európai és olasz fiatalok számára, akik kapcsolatban állnak piarista közösségekkel, iskolákkal. Az együttlét alatt készülünk a 2016-os krakkói ifjúsági világtalálkozóra is.

Rio de Janeiróban a pápa az kérte a fiataloktól, hogy olvassák újra az evangéliumban a nyolc boldogságot, és ezt tegyék életük programjává is. Ezután Ferenc pápa kiválasztott hármat a nyolc boldogságból. Ezek lesznek a krakkói világtalálkozó témái, és ezekkel fogunk találkozni a PYM-en is.

A PYM során elmélyítjük az Istennel való kapcsolatunkat, új barátokat szerzünk, közelről megismerjük Ausztria kultúráját és szokásait, fölfedezzük, hogy milyen gazdagságot jelentenek a köztünk lévő különbségek, megerősítjük a hitünket, amely összeköt minket, és azt, hogy milyen jó a nagy piarista családba tartozni. Bár különböző nyelveket beszélünk, ugyanazok a dolgok érdekelnek minket, és ugyanarra az Atyára bízzuk rá magunkat.

A szállásunk a horni állami gimnáziumban lesz, amely az egykori piarista iskola utódja.

kepa.png

Kiket hívunk?

Különösen a 16-21 év közötti fiatalokat. Az osztrákokon mint házigazdákon kívül kb. 150 résztvevőt várunk Csehországból, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Magyarországról, Olaszországból, Szlovákiából és Ukrajnából.

Mi lesz a program?

Minden nap középpontjában a szentmise ünneplése lesz. Hogy meg tudjuk osztani egymással a hitünket, sor kerül közös imádságokra és csoportbeszélgetésekre is. Kirándulni fogunk Bécsbe, az altenburgi apátságba és Rosenburg várába. Mindezt sok-sok játék és ünneplés, buli, koncert színesíti.

Mit kell hozni?

Útlevelet vagy személyi igazolványt, sportruhát, fürdőruhát, hálózsákot és polifoamot, hangszert (ha tudod használni J ) és a személyes holmijaidat. A fordítás megkönnyítésére jó, ha van nálad kisrádió (vagy olyan mobiltelefon, amely képes a rádióadást is fogni).

Mennyibe kerül?

65 euró + útiköltség. Ez tartalmazza a szállás és az étkezések árát is. Előleg: 30 euró, amelyet május 31-ig kérünk befizetni a szervező tanárnak!

Jelentkezés

HATÁRIDŐ: május 31.

A szervező tanárnál, neve: Péli Sándor

Szólj hozzá

programajánló nemzetközi piarista találkozó