2015. máj 10.

Húszéves érettségi találkozó

írta: vpg_pad
Húszéves érettségi találkozó

20eves_talalkozo_004.jpgAz 1995 AB évfolyam húszéves érettségi találkozóját tartotta a hétvégén a Piarista Gimnáziumban. Az újraindulást követő első évfolyam diákjai közül 50 egykori diák töltötte el estéjét együtt az iskolában. A program koradélután kezdődött. A délutáni temetőlátogatás után egy kis foci következett. Az évfolyam szentmiséjét négy órakor dr. Nemes György, a B osztály osztályfőnöke celebrálta. (Prédikációja itt olvasható.) Az iskola épületének bejárása után az iskola éttermébe gyűltek az öregdiákok, ahol ki-ki néhány szóban felidézte személyes emlékeit az iskoláról és útját, családját, pályáját is bemutatta. A vacsorát az iskolai konyha dolgozói készítették. A lakoma után a hálás diákok megköszöntötték a tanáraikat, de cserébe 1-1 jellemző mondatot kértek viszonzásul. Például Ferenczi Sándor tanár úr így szavalt egy részletet József Attila Óda című verséből, Varga László atya ismét Szent Cecília pártfogását kérte, Endreffy Lóránd tanár úr a gimnasztika ritmusában számolt 1-2-3-4 –ig, Gutbrod András tanár úr ismét megállapíthatta, hogy a táblára írt feladat megoldása triviális… Ezek a kollektív emlékek a pillanat tört része alatt radíroztak el 20 évet. Mindenki éppen úgy röhögött, és érezte magát mint 20 évvel ezelőtt. Nemes atya köszöntője videón is megtekintető. A nosztalgikus, olykor megható, de inkább önfeledt este képeiből megosztunk néhányat.

Isten hozott benneteket!

Szívesen látjuk a többi évfolyam "öregeit" is!

Az öregdiákok 40.000 Ft támogatást ajánlottak fel a PAD-nak. Köszönjük!

Csoportkép a szent maradékkal:

20eves_talalkozo_009.jpg

Az iskolabejárás (A tablók előtt)

20eves_talalkozo_001.jpg

A Sipos borház bora jubileumi címkével

20eves_talalkozo_008.jpg

Varga László karnagy úr éneket tanított. A bal oldalon Nemes atya, szemben Mestyanek Zsolt tanár úr.

20eves_talalkozo_007.jpg

Nemes atya köszöntője, szemben Harmos Ildikó tanárnő

20eves_talalkozo_005.jpg

A fenséges lakoma a konyha műve (sült tarja, csirkemell, fasírt, rántott gomba, rántott sajt, vegyes köret, vegyes friss csalamádé)

20eves_talalkozo_006.jpg

A tanári kar: Gutbrod András tanár úr (keze); Endreffy Lóránd tanár úr, Nemes György atya, Varga László atya, Mestyanek Zsolt és Ferenczi Sándor tanár urak balról jobbra haladva. Folytatva: Borbély tanár úr (1995 B)  egy másik tantestület  tagja!

20eves_talalkozo_003.jpgAz est egyik kuriózuma: Endreffy tanár úr 24 évvel ezelőtti naplója, amin a még 1B-be járók testnevelés jegyei rögzültek 1991-ből

Szólj hozzá

beszámoló