2015. jún 14.

Aranyos ezüstmise - Lobmayer Imre atya 25!

írta: vpg_pad
Aranyos ezüstmise - Lobmayer Imre atya 25!

ezustmise_006.jpg

Lobmayer Imre atya 2015. június 14-én 9 órakor tartotta pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából hálaadó szentmiséjét. A Piarista Szent Anna templom zsúfolásig telt diákokkal, szülőkkel, kollégákkal, barátokkal és sok szaladgáló kisgyerekkel. A rendtársakkal koncelebrált szentmisén az iskolai énekkar mellett a Lobmayer családi kórus is énekelt. A diákok, szülők, barátok, kollégák egy emlékkönyvet szerkesztettek, amit a Földváry család adott át a mise végén. A szentmise után a hívek a rendház udvarán gratuláltak Imre atyának, és költöttek el egy kis tízórai szeretetvendégséget az otthonról hozott süteményekből. A rendház udvara is megtelt gyerekekkel.

Lobmayer Imre piarista atya 1962-ben született Budapesten. A budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett, ezt követően kérte felvételét a Piarista Rendbe. 1989-ben tett örökfogadalmat, majd 1990 június 3-án szentelték pappá. Imre atya budapesti tanári évei után 1996-ban került Vácra. Azóta megszakítás nélkül Vácot mondhatja otthonának. Nevéhez főződik sok más mellett a diákoknak szóló több napos "elmenős" lelkigyakorlatos rendszer kidolgozása és működtetése, amely tevékenyen vonja be a résztvevőket a lelki programokba. Tanárként matematikát, fizikát, hittant, technikát, kémiát tanított és osztályfőnökként is tevékenykedett.  Lobmayer Imre atya a váci piaristák házfőnöke, növendéknevelő és évek óta az iskola lelki vezetője. A jubileumi emlék-szentképén a következőket olvashatjuk Kalazanciustól: "Rómában megtaláltam Krisztus szolgálatának számomra legjobb módját a szegény gyerekek szolgálatában, és ezt el nem hagynám semmiért a világon."

Kedves Imre atya, Kedves Lobi! Jó, hogy ezt te is megtaláltad, és jó, hogy te ezt itt gyakorolhatod Vácott. Isten áldjon és adjon erőt hivatásodban! Imával és hálával ünneplünk veled együtt!

A nap képei megtekinthetők itt.

ezust_007.jpg

ezust_001.jpg

ezust_006.jpg

ezust_004.jpg

ezust_002.jpg

ezust_003.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá

beszámoló