2015. nov 20.

Átadták a Duna-Dráva Cement Kft. Tehetség Ösztöndíj programjának okleveleit

írta: vpg_pad
Átadták a Duna-Dráva Cement Kft. Tehetség Ösztöndíj programjának okleveleit

clipboard01_21.jpgKiemelkedő tehetségű váci és környékbeli diákok pályázhattak idén is a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány által immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett ösztöndíjra. A díjazott diákok választott területük legjobbjai, és tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. Az okleveleket idén 41 tehetséges tanuló vehette át Vácott, a Duna-Dráva Cement Kft. váci irodaházában rendezett ünnepségen.

A vállalat alapítványa idén is összesen 3 millió forinttal támogatja a térség tehetséges fiataljait, ami 10 hónapon át, az általános iskolásoknak havonta 6 000, a középiskolásoknak pedig 8 000 Ft támogatást jelent.

A pályázat nyertes tanulói a 2015/16-os tanév során részesülnek az ösztöndíjban, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. Többen a sportban vagy zenei téren teljesítenek kiemelkedően, míg mások országos tanulmányi versenyeken, vagy nyelvi tehetségükkel értek el kimagasló eredményeket és váltak méltóvá a támogatásra.

Idén 4 piarista diák is elnyerte a rangos ösztöndíjat. Gratulálunk Sági Barbara (12. a), Szabó Dóra (11. C), Borsay Ágota (10. B) és Döbrössy Orsolya (8. a) diákjainknak!

 

Forrás: DDC

Szólj hozzá